2017 Online Nike Store

KjøpNike Store Online Australia, Mens Nike Shox R4 Kvinners Nike Shox OzWomen sin Nike Shox kvinners Nike Shox levere Nike Shox oz gjennomgang Oz.

Tekst:  Snorre Moltzau   Foto:   Morten Rustad

På under ett år har mer enn tre millioner mennesker sett ett av tidsforløp-klippene til Morten Rustad på Vimeo og YouTube. Jogeir Daae Mæland har skapt musikken med Katrine Ødegård Stenbekks vokal, i filmprosjektet som de la ut i september 2014.

2017 Online Nike Store, 1,3 millioner visninger på Vimeo og 1,7 millioner visninger på YouTube. Tidsforløp er et spesielt virkemiddel innen film. Man plasserer et kamera mot et ønsket motiv, og så tar kameraet stillbilder med en spesifikk intervall med 24-25 bilder i sekundet over en viss periode. Klippet Morten Rustad lagde sammen med Jogeir Daae Mæland og Katrine Ødegård Stenbekk, kalte han ganske enkelt Norway A Time-Lapse Adventure 4K.

– Fortell litt om prosessen rundt time-lapse videoen dere laget sammen?

2017 Online Nike Store – Det startet med at Jogeir vill bruke noe videomateriale jeg hadde til et arrangement. Han ville bruke noen klipp av nordlys. «Ja, sa jeg, du kan bruke det, om du lager musikk til en video jeg har laget». Han likte han idéen. Da var vi kanskje i februar eller mars i fjor. Klippet slapp vi i september. Vi jobbet et halvt år av og på, sier Morten.

Han reiste mer enn 15 000 km fordelt over to turer. En i mai-juni, som gikk sør for Trondheim og en i august nord for Trondheim for å filme. Før det hadde han reist på en tur i januar for å filme nordlyset. Det var før prosjektet hadde startet ordentlig. Målet med filmen var å vise frem mangfoldet av natur i Norge fra dype fjorder til det verdenskjente Aurora Borealis.

–  Fikk dere støtte til prosjektet?

– Jeg studerte business og liker å fotografere. Så jeg hadde allerede laget en film i Essex, hvor jeg studerte og laget en timelapse-film jeg fikk betalt for. Så jeg brukte alle pengene jeg hadde tjent der på drivstoff og turmat. Målet med Norway A Time-Lapse Adventure 4K var å lage noe bra og få jobbet skikkelig med det i etterkant.

2017 Online Nike Store – Du var litt sånn all-in, kommenterer Jogeir.

– Ja, og hvis ikke det hadde gitt uttelling, ville det uansett ha vært en veldig bra tur. VisitNorway delte videoen, forteller Morten.

– En haiker jeg plukket opp fra Island hadde til og med sett filmen, supplerer Jogeir.

2017 Online Nike Store Om du leser kommentarfeltet er det tusenvis av kommentarer. Det er mange som vil dra til Norge etter å ha sett filmen. Morten

Jogeir satte seg ned med en musikkprodusent og det var sånn den kom… musikken, i samarbeid. Mesteparten av den. Produsenten var flink til å ta det lydteknisk. Jogeir jobbet ut fra referanser han hadde fått fra Morten. Fundamentet kom etter et par dager. Så begynte han å legge til strykere, deretter vokal. Deler av det ble også gjort i en garasje på Valdres.

Fra venstre: Morten Rustad, Jogeir Daae Mæland og Katrine Ødegård Stenbekk.

Jogeir husker godt at de hadde litt knapt med utstyr og trengte et pop filter foran mikrofonen.

– Vi brukte et plastlokk fra en bøtte, lagde hull i det med kniv, tok en gammel t-skjorte rundt, og teipet det fast med gaffa-teip. Litt McGyver. Men det funket, forteller han.

– Mesteparten av ditt utstyr var hjemme. Sånn var det for meg også, meg og fattern, husker Morten.

– Vi lagde utstyr. Jeg kom med ideer om utstyr som kunne sørge for at vi fikk forskjellige vinkler på panoreringer til filmen. Så tegnet jeg en skisse, så lager fattern spesialutstyret – en 50 meter lang dolly. Den bygde jeg selv.

– Det har nesten gått et år siden filmen ble lagt ut. Hva har skjedd i mellomtiden?

Morten har vært i England og studert, pendlet frem og tilbake til Norge.

– Jeg gjorde ferdig siste året på skolen, tok en bachelor og påtok meg oppdrag.

– Jeg holder på med endel prosjekter for tiden. Pitcher inn. Det er vanskelig, for det er så mange som liker å filme. For den pitchen jeg lager nå må vi pitche for å være med på pitchen, forklarer Morten.

– Er det litt som musikkbransjen fungerer?

– Alle vil jo gjerne være der, så det skal være vanskelig. Det er noe attraktivt med det å prøve hardt å gjøre noe som er interessant, forklarer Jogeir.

– Internett har gjort det både vanskelig og lettere. Det var gjennom Internett vi fikk en slags suksess, men det er også der konkurransen ligger. Der gir mange som bort mye gratis, sier Morten.

Man er avhengig av idealister, så da burde de belønne idealistene enda mer. Jogeir

– Hvor er dere om fem år?

– Jeg tenker at jeg er ute og reiser som betalt fotograf og tar bilder. Jeg liker meg ofte alene fremfor på store sett, sier Morten.

– I musikkbransjen må man ha mange bein å stå på. Jeg liker å spille konserter og lage musikk. En del måneder i året så er det reiser, så lager jeg musikk og så er det reising igjen. Med riktig investering vil målet være å få kunstnerisk frihet, sier Jogeir som publiserer musikken sin på musikktjenesten Soundcloud her.


Nike Air Max Cristiano Ronaldo 2016 Red White Herre Running Sko Online Outlet 507216 500 Norge
Nike Air Max Cristiano Ronaldo 2016 Red White Herre Running Sko Online Outlet 507216 500 Norge
Det neste prosjektet som skal i boks er et mulig musikkvideoprosjekt for Kalandra, bandet til Jogeir og Katrine. Tre ildsjeler er allerede i gang med enda et nytt prosjekt.