2017 Online Nike Free Flyknit 3.0

KjøpNike Free Flyknit 3.0 Online Australia, Mens Nike Shox R4 Kvinners Nike Shox OzWomen sin Nike Shox kvinners Nike Shox levere Nike Shox oz gjennomgang Oz.

Tekst og Foto :  Annicken Dedekam RÃ¥ge

Vinter innbyr til varme drikker. I Østerrike heller de konjakk i den varme kakaoen. I Norge har gløggen en fast plass i tradisjonen. I vinter er den hvit.

2017 Online Nike Free Flyknit 3.0, Det går naturligvis an å kjøpe ferdig gløgg-essens i butikken. Den får du både rød og hvit. Det er tidsbesparende, men ikke særlig oppfinnsomt. Om du skal servere varm drikke som vennene dine vil huske deg for, skal du være nøye med ingrediensene. Bruk gjerne økologiske ingredienser om du kan.

Kanel og appelsin
En oppskrift som mange har fått i et reklamemagasin i postkassen, foreslår ingredienser som sitrongress og ingefær. Men for de som ikke ønsker fullt så fremmede smaker, kan gjøre det enkelt med litt kanel og appelsin. A-magasinets faste spalte om vin handler i utgave nr. 51 om eplesaft mer en alkoholholdig drikke av drue. Norske eplesaft-produsenter har de siste årene kommet seg ut på markedet både med eksklusive flasker eller kartonger med stilig design på utsiden. Det skal man huske på når man vil lage gløgg. Kjøp eplesafter med mye smak og sødme. Sørg for at saften er fra små, private leverandører om du vil sette fart på smaksopplevelsen. De smaker best!

2017 Online Nike Free Flyknit 3.0 Her er noen enkle oppskrifter på hvit gløgg – eller vinterdrikke, om du vil. Noen oppskrifter krever at gløggen lages en dag i forveien for at smaken skal sette seg.Vinterdrikke med sitrongress 
200 gram sukker
2 biter skrellet ingefær
1 sitrongress
3 stk stjerneanis
1 kanelstang
½ liter eplesaft
4 dl aquavit
1 liter hvitvin

Gjør slik:
Kok opp sukkeret med eplesaft og ha i krydderne. La det koke i 20 minutter og kjøl ned, helst til neste dag. Ha deretter i vin og brennevin og varm opp til kokepunktet. Gløggen er nå klar til servering.

Oppskriften kommer fra Mats og Martin

Vinterdrikke med honning og konjakk
1 liter hvitvin med god syre (Riesling)
1 dl sukker eller honning
½ dl konjakk eller brandy
½ kanelstang
5 nellikspiker
2 knuste kardemommekjerner
1 ss tørket appelsinskall,
(evt. 3 ss tørkete tranebær)
mandler
rosiner

2017 Online Nike Free Flyknit 3.0 Gjør slik:
Varm opp 1 desiliter av vinen og rør ut sukkeret.
 Tilsett resten av vinen samt krydderene og la trekke i 10-15 minutter, varm opp til kokepunkter. Sil og tilsett cognac, mandler og rosiner samt evt. tørket appelsinskall og tranebær.

Denne oppskriften foreslår en alkoholfri versjon med eplesaft, og gjerne en type eplesaft som er ufiltrert (med rester av eple i). Prøv gjerne også å ha ½ liter eplesaft i den alkoholholdige versjonen også. Oppskriften finner du også på Apéritif.

Bare eplegløgg
De har beregnet oppskriften til fire personer og gløggen er uten alkohol:

2017 Online Nike Free Flyknit 3.0 10 stk eple i biter
5 dl vann
2 ss honning
12 stk hel nellik
1 ss revet frisk ingefær
2 stk hel kanel
2 skive sitron
1 stk vaniljestang snittet på langs

Gjør slik:
Del epler i biter, og legg dem i kjele med honning og vann. Kok under lokk til eplene er møre ca. 10 minutter. Sil deretter saften. Eller bruk ferdig eplesaft fra en av de eminente leverandørene på markedet.

Tilsett alt krydderet og sitronen. La gløggen koke i 30 minutter slik at krydderet kommer til sin rett. Server eplegløggen rykende varm f.eks. til pepperkaker.


2016 Nike Air Max Lunar 1 Deluxe Yellow White Herre Running Sko Online 725232-002 Norge
2016 Nike Air Max Lunar 1 Deluxe Yellow White Herre Running Sko Online 725232-002 Norge
Finn mer på Opplysningskontoret for frukt og grønt. Se også bloggeren Lekkermunn sin vurdering av eplepressenes ferdiglagde gløgg!