2017 Online Nike Free 4.0 V3

KjøpNike Free 4.0 V3 Online Australia, Mens Nike Shox R4 Kvinners Nike Shox OzWomen sin Nike Shox kvinners Nike Shox levere Nike Shox oz gjennomgang Oz.

Tekst:  Annicken Dedekam RÃ¥ge   Foto:   Ida Brekke/produsentene

Konger elsker den, kvinner bader i den. Kan det virkelig ha vært problemer med gjæringsprosessen som skapte den mest eksklusive, boblende drikken vi kjenner? Myten sier så. Resten er tøff konkurranse.

2017 Online Nike Free 4.0 V3, Tenk deg at du lever på 1700-tallet. Svenskekongen regjerer i Norge, den russiske fastlandsblokkaden er nettopp opphevet. Kvinnekroppen er snurpet sammen i et korsett så hun nesten ikke kan puste, og menn bærer feminine, hvite pudderparykker. Herregud hva har det med dyr fransk boblende drikke å gjøre, tenker du. Svaret er ikke langt unna.

Sjampanjegaloppen
Tenk deg en vakker ung fransk tekstilprodusents datter. Barbe-Nicole Ponsardin har rukket å gifte seg med sin Philippe Cliquot sjampanjeprodusent bare 21 år gammel. Året er 1798. Hun blir enke bare seks år senere, og overlatt til en karakteristisk gul etikett på flaskene. Selv i en mannsdominert verden skal det vise seg at hun skal gjøre sjampanjeproduksjonen til sin avdøde mann svært så berømt, særlig for oss her på nordkalotten og innbringende for foretaket Veuve Clicquot Ponsardin. Men mer skjer i Champagne på denne tiden.

2017 Online Nike Free 4.0 V3 Konger elsker den og vakre kvinner bader i den. Vi snakker om sjampanje. Foto: Ida Brekke

Beintøff konkurranse

Tenk deg at du er filmstjerne på 50-tallet, og fotografene går amok når du vil bade i verdens mest eksklusive drikke fra Champagne. Det kunne ikke skjedd om ikke vinhandleren Claude Möet etablerer seg i 1743 med eget vinutsalg. Sammen  med sønnen utvider han distribusjonen til Europa og de britiske koloniene i Amerika og gjør sjampanjen kjent. Hakk i hæl følger juristen og dommeren Francoise Delamotte i 1760. Det senere verdensberømte foretaket overtas av sønnen Nicholas-Louis i 1798 og han går inn som partner med Jean-Baptiste Lanson i 1843. Konkurransen mellom produsenter og distributører fra kommunen Champagne er et beintøft faktum idet 1700-tallet går over i 1800-tallet.Europa krangler og feirer
Tenk deg at det har vært urolige tider i Europa i en 2-300 år. Europeerne har kranglet om land eller religion. Du lever nå i aristokratiet i Frankrike. Du vimser rundt på et slott i sus og dus uten å interessere deg for hva som skjer i landet, like ignorant som Ludvig den 16. Du har ikke fått med deg at giljotinen er oppfunnet, at folket, som er både sultne og sinte, faktisk truer med å bruke den. Selv vifter du vekk alle dumme tanker og drikker nesten bare edle dråper fra Reims.

Noen må dø
Resultatet er en revolusjon som slår til den 14. juli 1789. Kong Ludvig den 16. og kona prøver å flykte, men blir tatt. Det tar 13 år før de blir halshugget og hodene triller samme vei som 40.000 andre utryddede sjampanjedrikkende aristokrater. Ikke særlig glamorøst. 10 år etter revolusjonen, tar hærfører Napoleon Bonaparte makten gjennom et statskupp. Men han, derimot, er glad i både god drikke og oppvarting og har en finger med i spillet i de største sjampanjehusene. Jean-Rémy Möet sitt forhold til Napoleon skulle hjelpe ham til suksess!

2017 Online Nike Free 4.0 V3 1. Boblende sjampanje i glass fra Holmegaard. 2. Kjøl sjampanjen i tøft kjøler fra Menu.

God vin og gode historier
Tenk deg at markedsføringsloven ikke er oppfunnet. Det virker kanskje utrolig at man allerede så tidlig som på 17-1800-tallet drev med målrettet markedsføring, men det er altså sant. Alle metoder for å selge boblende drikke blir tatt i bruk. Vin fra distriktet Champagne godt kjent allerede tilbake på 1400-tallet. Franske konger hadde lange tradisjoner for å bli både døpt og kronet i byen Reims, og vingaver ble naturligvis bragt ut fra Champagne til flere monarker i Europa. Kirker og klostre var tilknyttet vinproduksjonen og hadde store områder å ta av. Dessuten utbroderte produsentene produktenes historie og integritet. Gode historier (gjerne der Napoleon var involvert) og boblende drikke solgte produktene på en god måte! For produsenter som Moët&Chandon, Cliquot Ponsardin og Lanson og andre merker fra Champagne handler mye av historien om å assosiere bobledrikken med adel og kongehus.

Krig, fred og sjampanje
Den smarte Madame Cliquot underlegger seg hele Skandinavia i sitt markedsfremstøt. Først tar hun Russland og legger tsaren for sine føtter. Resten er enkelt. Norges svenskekonge er opprinnelig fransk og tidligere offiser i Napoleons hær. Han har sans for kvinnen som minner ham om sitt franske kulturopphav. Drikken får sporenstreks innpass i selskapslivet her i landet og blir assosiert med feiring, moro og høytidelige øyeblikk, nettopp slik enken har planlagt.

2017 Online Nike Free 4.0 V3 Kjellermesteren og benediktinermunken Dom Pierre Pérignon var den som dokumenterte de to gjæringsprosessene i sjampanjen på 1400-tallet.

Produksjonsfeil eller beregning
Når Claude Möet dør i 1792 etterlater han virksomheten til barnebarnet, Jean-Rémy som kjøper vingården til klosteret i Hautvillers. Der sies det at benediktinermunken Dom Pierre Pérignon skapte denne nå så berømte fest-drikken! Om det er helt sant vet vi ikke, men dette vet vi: Han var kjellermester i klosteret på midten av 1600-tallet og var kjent for flere gode teknikker for å skape vin, og for å lage gode smaker ved å blande druetyper. De lærde strides om hvorvidt sjampanjen oppsto på grunn av en produksjonsfeil i gjæringsprosessen, eller om det var med god beregning at munken fremstilte den sprudlende drikke.

Vin som eksploderte
Det har seg slik at sjampanje gjærer to ganger. Den andre gangen om våren, når vinens naturlige sukkerinnhold varmes opp av stigende temperatur ute. Dom Pérignon er i alle fall kjent for at han klarte å korke flaskene på nøyaktig riktig tidspunkt under vinens andre gjæringsfase, slik at flaskene ikke eksploderte. Det at flaskene sprakk ble sett på som et problem for de som drev med vinproduksjon, før de oppdaget at vin med bobler  – foredlet på riktig måte – faktisk smaker godt, og at de med stor stas kunne selge sjampanje til keisere og kongehus i hele Europa! I alle fall var Dom Pérignon den første som dokumenterte prosessen. Bøkene er fortsatt er tatt godt vare på i klosteret i Hautvillers

Sjampanje rangert etter salg: Moët&Chandon på første plass, Den gule enke på annen plass og Nicolas Feuillatte på tredje. De to første merkene har samme eier.


2016 New Nike Air Max 90 Woven Sea Blue/Blue Yellow Herre Running Sko Norge
2016 New Nike Air Max 90 Woven Sea Blue/Blue Yellow Herre Running Sko Norge
Kongelig smak
Den dag i dag er sjampanje fortsatt assosiert med kongehus, sus og dus, feiring og store anledninger. Sjampanjen fikk et stort oppsving på 20-tallet, var gjerne fruktig i smaken, og ble i en periode markedsført mot kvinner i brede glass. I likhet med Lanson er Veuve Cliquot og Moët&Chandon offisielle hoffleverandører til det Engelske slottet. Men all boblende drikke fra distriktet Champagne bør drikkes med andakt, prakt og glede. Ifølge nettstedet The Drink Business er Moët Chandon i dag rangert som vinneren i salg før den gule enken Veuve Cliquot kommer på andre plass. Begge merkene eies i dag av samme sjampanjehus. På tredje plass hersker Nicolas Feuillatte.