2017 Online Nike Air Jordan CP3 VI

KjøpNike Air Jordan CP3 VI Online Australia, Mens Nike Shox R4 Kvinners Nike Shox OzWomen sin Nike Shox kvinners Nike Shox levere Nike Shox oz gjennomgang Oz.

Tekst:  Annicken Dedekam RÃ¥ge   Foto:   Ann-Hélen Nannestad

Rebelsk? Hm, vel. Men i alle fall i opposisjon. I den grad modeller kan fortelle noe om et uttrykk i en kleskolleksjon på en visning, er det i alle fall dette vi fornemmer.

Film: Andreas Lange

2017 Online Nike Air Jordan CP3 VI, En laaang kø var det som møtte de spesielt moteinteresserte gjestene da de kom til Vigelandsmuseet under Oslo Fashion Week i august, og de skulle på Mardou&Dean-visningen. Det kan fort forekomme å ligge litt etter skjema når man skal på motevisning, ikke lett å finne parkeringsplass på Oslo vest. Av med de høyhælte skoene og løping, barbent over gresset til den ærverdige gamle bygningen der Gustav Vigeland hadde sin bolig og atelier. Her bodde han blant annet mens arbeidet med å skulpturere Frognerparken pågikk, og videre til sin død i 1943. Da ble bygningen et museum. Visste du forresten at det var Gustav Vigeland som designet Nobels fredspris medalje?

Party på historisk grunn
I godt selskap, altså, når de to klesdesignerne Ingrid Bredholt og Patrik Rosenfors inviterer til både fest og visning i historiske lokaler. Men på håret. For det er helt fullt når disse høyhælte skoene igjen finner sin plass på føttene, og bare såvidt slipper, inn til tross for at de er registrert på «listen».

2017 Online Nike Air Jordan CP3 VI Vel innenfor i atriumhagen er det et yrende liv og sponset drikke til alle gjester. De som var ankommet i riktig tid og på riktig måte, hadde også fått egne mynter til å betale i baren med. Ekstra lek, gull og glimmer må til må motevisning, og i denne hagen er se- og bli sett-faktoren høy. Men ikke av kjendiser. Av motefolk.

Kunst og Beatnik
Mardou&Dean er en designerduo som består at nettopp Ingrid Bredholt og Patrik Rosenfors. Virksomheten så dagens lys i 2006, så de har vært med i gamet i flere år nå. Stedet for visningen er kanskje ikke valgt. De sier i alle fall selv at kunst er endel av deres uttrykk.

Det vi plukker opp først, er deres fokus på fashion og 50- og 60-talls Beatnik. Beatnik er en stereotyp som mediene skapte i den samme tidsperioden for å beskrive den tydelige ungdomskulturen som var bygget på den dyperegående Beat-generasjonen. Her snakker vi om journalister, forfattere og skribenter som opponerte mot det bestående. De var innovative når det kom til nye klesstiler, eksperimenterte med både narkotiske stoffer og seksualitet, motsatte seg materialismen og interesserte seg for østens mystikk og religioner. Voilà.

Detaljer og helhet
For en nybegynner kan Mardou&Dean nemlig virke nesten arrogant og i alle fall svært konfronterende. Man kan likevel tenke seg at man har sett elementene før. For her lukter det av overklasseungdom som driver med overklassesport i overklasseklær. Om man ser forbi et så overflatisk element som arroganse – eller tolker det tilbake til den intellektuelle delen av historien – og lar inntrykkene fra klærne, kreativitet og nytenkning få lov å vokse på en, kommer det en følelse til overflaten, nettopp den følelsen som modellene så profesjonelt gir oss: Beat. Et ganske standhaftig uttrykk. Så genialt, på en ny måte. Men om kolleksjonen spesielt henvender seg til folk som ikke er opptatt av materialisme, slik de ekte Beatniks påsto at de var, er vi usikre på.

2017 Online Nike Air Jordan CP3 VI Så hvordan kan den gode, gamle Lacoste t-skjorta med krage og knappestolpe få en renessanse i en helt ny tid, i et helt nytt merke? Ikke bare ved å henge en nøkkellenke i beltestroppen, selv om det er en kontrast i seg selv. Den kan fylles med holdning. Det som vekker stor interesse når det kommer til materialer, er bruken av neopren samme materiale som i våtdrakter – og hvordan dette materialet er brukt sammen med den litt konservative 50-talls stilen, og hvordan stiler og materialer tilsammen skaper en ganske annerledes helhet enn om man plukker plaggene fra hverandre ett for ett.

Mest sexy kjolen
Det er særlig gutta som bærer 50-talls epoken, med dresser med smale bein og enkeltspente jakker. De absolutt tydeligste antrekkene er de som hører hjemme i fremtiden. Men for ikke å gjøre Mardou&Dean for kompliserte – med det opposisjonelle og intellektuelle aspektet hengende over – er det minen, det oser av «my way». Klær eller ikke klær, bare minen henspeiler på folk som ikke gjør det «alle de andre» gjør. Dette henspeiler på de som gjør som de selv vil.

Når det er sagt, skal det sies at ukens mest sexy kjole så langt har sittet på en av Mardou&Deans modeller, duvende gjennom Vigelandmuseets mange atelieer. Og da Plntys redaksjon kom sammen etterpå, var vi skjønt enige om at den maskuline delen av kolleksjonen var hakket mer vågal enn den feminine.


2016 Vibram Fivefingers Furoshiki Flowers White Herre Running Sko Outlet Norge
2016 Vibram Fivefingers Furoshiki Flowers White Herre Running Sko Outlet Norge
2017 Online Nike Air Jordan CP3 VI English summary:
Mardou&Dean is, inspite of the English name, a Norwegian designer duo that creates clothes for young people with the urge to be different. The style is progressive, but also takes inspiration from the 50ties og 60ties Beat-generation. They dwell by art and the intellectual. And show creativity and braveness when it comes to use of materials. During the Oslo Fashion Week they showed for a big fashion orientated audience in one of Oslo’s most famous museums, The Vigeland Museum. Gustav Vigeland was a Norwegian sculptor, he created the famous Frogner park. Vigeland died in 1948, he was also the designer of the Peace Price medal. Mardou&Dean’s collections, both women and men, was highly modern and showed inovative clothing design for summer 2014.